Ознака: кралот на ромската музика

Свиреше на 13 инструменти, труба, саксофон, гајда, зурла, шупелка…

Почина кралот на ромската музика Ферус Мустафов По кратко боледување, почина кралот на ромската музика Ферус Мустафов. Веста за неговата смрт вчера ја објавија и...