Ознака: катаргејт

„Корисните идиоти“ на „Катаргејт“ сè уште работат во парламентот на ЕУ

Шест европратеници и еден функционер биле дел од мрежата „пари за влијание“, без разлика дали тоа го знаеле или не, според истражните досиеја видени...

Нема да се вратам во Грција ако не ја докажам својата...

Поранешната потпретседателка на Европскиот парламент и грчка европратеничка, Ева Каили, вели дека нема да се врати во Грција пред да биде ослободена од вина,...

Ева Каили во затвор работи за 0,75 евра на час

Сменетата потпретседателка на Европскиот парламент и приведена на почетокот на декември минатата година во истрагата Катаргејт, Ева Каили работи во затвор во Брисел за...

Европратеничката Каили делумно признала вина по скандалот „Катаргејт“

Европратеничката Ева Каили во текот на истрагата за корупција во Европскиот парламент, признала дека побарала од нејзиниот татко да скрие дел од парите, кои...