Ознака: Хичкок

Хичкок ја добил инспирацијата за „Птици“ од напис во весник

Култниот филм на Алфред Хичкок, „Птици“, драма со елементи на хорор од 1963 година, е слободна адаптација на истоимениот расказ на британската писателка и...

Интригантна семејна драма со изразен Едипов комплекс

Светот е сцена Шеесет години од култниот филм на Хичкок Оваа година се навршуваат 60 години од култниот филм на Алфред Хичкок, „Птици“. Оваа драма со...

„Птиците“ на Хичкок од нашето маало

Најпрво возрасните птици почнуваат гласно да испраќаат сигнали за предупредување со силно гракање, по што може да се упатат кон потенцијалната опасност со лажни...