Ознака: ГЕРЏИКОВ

Бугаринот што го посвети својот живот за македонската слобода и државност

Македонскиот таен револуционерен комитет (МТРК) ги формулира своите барања на следниов начин... Полна независност и најширока слобода за македонскиот народ, за да си уреди...