Ознака: договор за океаните

Историски договор за океаните договорен од земјите-членки на ОН

По долгогодишни преговори, земјите-членки на Обединетите нации неодамна го склучија првиот договор за заштита на светските океани што се наоѓаат надвор од националните граници. Договорот...