Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25926)

„Оро без граници“ е симбол на пријателството меѓу децата во...

ТРИЕСЕТ И ВТОРО ИЗДАНИЕ НА МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕТСКИ ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА ДКЦ „КАРПОШ“ Како дел од богатата културна понуда во градот, во рамките на...

Писателот Саво Костадиновски во посета на учениците од ООУ „Лазо...

Вие ни пишувате Афирмираниот писател Саво Костадиновски, кој повеќе од педесет години живее и твори во Германија (на германски и македонски јазик и има објавено...

Се менува и начинот на кој клубовите наоѓаат и ангажираат тренери

Како што расте цената на ангажирањето тренери, клубовите навлегуваат подлабоко во податоците за да се уверат дека ќе го направат вистинскиот избор, пишува „Скај...

Ване Костуранов изложуваше во Хрватска

Меѓународна соработка Македонскиот ликовен уметник и илустратор Ване Костуранов, кој на детската публика ѝ е познат по своите сликовници „Ѕвездено дете“ и „Девојче и мече“,...

Промовирана книгата „Ајде да играме шах“ од Орце Данчевски

Во петокот во ПСУ „Јахја Кемал“ во Скопје од 19 часот беше промовирана првата илустрирана книга за шах, насловена „Ајде да играме шах“, од...

Започнува онлајн школа за млади математичари

Добри вести од СММ Комисијата за школи и кампови при Сојузот на математичари на Македонија (СММ) одлучи да го зголеми својот опсег на работа со...

Навремена реакција најдобра превенција

Истото тоа ќе се случува и со ковид-19, тој ќе остане меѓу нас, а како ќе се развива, ќе зависи и од односот на...

Невидливиот град на веселата дружина од десет десетки

КРЕАТИВНО КАТЧЕ Вторачињата од ООУ „Кире Гаврилоски-Јане“ од Прилеп, благодарение на нивните наставнички Розита Кареска и Јованка Антоска, на волшебно лесен начин оваа есен ги...

Ќе грмне ли гласот на Македонија во храмот на нациите

Нашата држава има многу други нешта да каже, и треба да каже, пред ОН и пред меѓународната заедница, токму за прекршувањата на целите и...