Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25926)

Доминантни светски рекорди на Дуплантис и на Цегај

Дуплантис во првиот обид постави планетарен рекорд во скок со стап, кој сега е 6,23 м, а Цегај славеше во трката на 5.000 метри...

ХЕЦ Чебрен – висока брана, превисока цена?!

ХЕЦ Чебрен има огромна важност за енергетскиот систем на РМ. Има многу позитивни придобивки, но сега нема да дискутирам за тоа во овој напис....

Ќе пропадне ли новиот кантонален закон за сузбивање на корупцијата...

Канцеларијата за борба против корупцијата и управување со квалитет на кантонот Сараево започна постапка за проверка на постоење на судир на интереси кај носителите...