Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25783)

Еволуција, револуција или ретка практика во меѓународното јавно право

Според сите толкувања на експерти за меѓународно право што се повикуваат на Виенските конвенции од оваа област, усниот збор на претседателот, премиерот и понекогаш...

Чесен Аналенин пионерски збор

Никогаш не се дава збор ако не можеш да го исполниш даденото ветување. Така и госпоѓата Бербок не може да дава збор за нешто...

Ако Чехов се појави на почетокот, Холивуд пука од мака...

Сите среќни колумни наликуваат една на друга според формата, сите несреќни колумни се разликуваат во својата суштина. Особено ако Толстој наеднаш упадне меѓу редови...

Времето за притисоци заврши… Ајде конечно да се сослушаме

Дали некоја друга земја–кандидат за членство во ЕУ некогаш се соочила со „македонските“ условувања и дали ќе има и потешки прашања за време на...