Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25689)

На СП 2022 гледаме многу повеќе фудбал, има речиси еден час...

Повредите, замените, проверките на ВАР и прославите на головите се фактори што резултираат со губење вистинска минутажа, која сега се компензира (најдолго се играло...

Што да правам, што да чинам

Колку убав ден, човек да посака што почесто да ги има. Сите среќни, сите задоволни. Бугарите најмногу, оти добија силен европски ветер во грбот,...

Ќе покаже ли некој дека во оваа држава владее правото

Во префрлањето на одговорноста меѓу институциите во постапувањето за спорноста на т.н. бугарски културни клубови, искусните правници препознаваат „обид за развлекување на случаите и...

Валтер (не) ја брани Македонија?

Никој овде не знае или не сака да каже зошто се врши толку голем притисок и зошто прашањето за Бугарите се наметнува како неизбежен...

Македонија – иронија на историјата

Сите сакаме да ја знаеме иднината. За жал, иднината не зборува. Таа доаѓа, сакале ние или не. И не е светла како што кажува...