Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25680)

Мали и евтини совети за загревање на просториите

Домување За време на студените денови, важно е собите во кои престојуваме да бидат топли и да останат такви што е можно подолго. Тоа можете...

Најгорливите меѓународни прашања, сепак, ги обединуваат двата политички табора во САД

Според повеќе аналитичари, надворешната политика е една клучна област што, најверојатно, нема да претрпи посериозни промени. Покрај реалноста дека Конгресот е многу пополаризиран отколку...

Лажни прехранбени производи сѐ почесто во ЕУ, каква е состојбата во...

Измамите со храна се дело на криминални организации и групи, со чие извршување може сериозно да им наштетат на здравјето и безбедноста на потрошувачите,...

Како најбрзо до работници со знаење и вештини

Најновите анализи на холандската бизнис-заедница, со кои се констатира недостиг од стручни знаења и вештини кај македонските работници, ја наметнуваат потребата за барање соодветни...

Савевски: Од ова ЕП можеме да научиме многу

Женскиот ракомет очигледно дека оди во нагорна линија, во која доминираат силата и брзата транзиција, а победуваат оние репрезентации што играат подобро во одбраната....

Инфантино најави дополнителна инвестиција од една милијарда долари за развој на...

Навистина сум понизен, исклучително сум почестен што добив официјална поддршка од над 200 асоцијации-членки од сите континенти и тоа покажува дека навистина сме обединети....

Три одликувани проблеми на Гавриловски

На конгресот беше промовиран печатениот ФИДЕ-албум за периодот 2016-2018 година, во кој Гавриловски е 10-ти на листата на најзастапени автори, со вкупно 30 проблеми СВЕТСКИ...

Пет медали за Миоки

Во кон­ку­рен­ци­ја на над 400 нат­пре­ва­ру­ва­чи од осум земји Ми­о­ки освои еден зла­тен и по два сре­бре­ни и брон­зе­ни медали ЏУДО – НА ТУРНИРОТ ВО...

Млади каратисти од Дојран освоија пет злата и четири сребра...

За нецела година од постоењето на карате-клубот Дојран, со редовни и посветени тренинзи и со голема упорност и залагање на претседателката и основачка на...

Ќе се бара одговорност за случајот „Онишченко“

Денеска, на затворена владина седница, се очекува директорот на Агенцијата на национална безбедност (АНБ), Виктор Димовски, да даде извештај за случајот „Онишченко“, односно за...