Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25638)

Зголемените енергетски трошоци се закана за иднината на електричните автомобили

Нови проблеми во стратегијата за намалување на штетните емисии Шефовите на индустријата во Германија велат дека високите трошоци имаат влијание врз производството на возила и...

БРИКС апелира за поголема соработка во справувањето со природните катастрофи

Поттикнување на напорите за зајакнување на меѓусебните врски во случај на вонредни состојби Меѓу клучните сектори каде што земјите од БРИКС планираат да ја зголемат...

Солидарната Данска ќе плаќа отштета за климатските промени

Богатата земја реши да го сруши табуто кога станува збор за решавање горлив светски проблем Таа е првата држава-членка на Обединетите нации што понуди директна...

Германија работи на нова стратегија во безбедноста

Клучни цели во процесот на градење нови одбранбени политики Германската национална безбедносна стратегија не треба да цели само на враќање на статус квото туку треба...

Дали сте за Итар Пејо или за Насрадин-оџа?

Што е заедничко со референдумите, кои станаа тренд на глобално и на домашно ниво, и насловот на денешната колумна. Веројатно, само прашалникот на крајот...

Драг мој и секогаш луд, Макс!

Надвор врне апсурд. Тоа е сосема логично. Надвор е Нордистан. Тука има војна од поодамна. Војна за сенешто. Не толку крвава, ама доволно идиотска...

Подемот на новата европска десница

Кризата ќе произведе разјарено и несреќно граѓанство што нема да има трпение за празни разговори и за помпезни најави, а посебно за некакви апстрактни...