Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25611)

Oслободете се од мравките со три состојки

Домување Со помош на три состојки можете да се ослободите од мравките во вашиот дом. Мелен црвен пипер: Можете да го направите истото тоа и со...

Еден проблем надминат, другите – на чекање

За почеток, сите се согласуваат дека е постигнат многу важен компромис меѓу Косово и Србија, а кој беше менаџиран од Европската Унија, со помош...

Нуклеарната енергија се враќа на голема врата

Некои стручњаци тврдат дека нуклеарната енергија не би требало да се смета како опција, но други го тврдат спротивното, дека поради кризата, таа треба...

Образованието и бизнисот во расчекор

Според аналитичарите, образованието мора да биде приспособливо на брзиот технолошки развој и да има добри иновативни програми што ќе создаваат и градат стручен кадар,...

Трошоците за живот со размер на национална катастрофа

Велика Британија беше прва во Европа што презеде драконски мерки и по вторпат во една година нагло ја зголеми цената на електричната енергија за...

Собранието продолжува со (не)работа?

Во време кога државата се соочува со сериозна енергетска и економска криза и треба да се носат брзи и ефикасни одлуки, граѓаните со право...

Скопјани пијат квалитетна вода

Јавното претпријатие „Водовод и канализација“ за подобра информираност на граѓаните на Скопје објавува неделен извештај за квалитетот и безбедноста на водата за пиење, добиен...

За една недела, санкционирани 195 непрописно паркирани возила во Центар

Јавното претпријатие „Паркинзи на Општина Центар“ и Општина Центар, во соработка со Сообраќајната полиција-Скопје, изминатата седмица санкционираа 195 непрописно паркирани возила што го попречувале...

Изградени пристапни рампи кон пешачкиот мост во Сарај за лица со...

Екипите на јавното претпријатие „Улици и патишта“, во текот на изминатите месеци, интензивно работеа на изградба на пристапни рампи за лицата со тешкотии во...

Странска диоптрија како вовед во дистопија*

* Според дигиталниот речник на македонскиот јазик, зборот дистопија означува нешто непосакувано, опасно и застрaшувачко за општеството и државата Дали со постојаното странско замешателство во...