Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25561)

Кајсијата е едно од најкорисните овошја

Здрава храна Според една верзија, Кина се смета за родно место на кајсијата, а според друга, тоа е Ерменија. Денес најмногу плантажи со кајсии има...

Претстојат жешки денови и тропски ноќи

Балканот зафатен од топлотен бран Во наредните денови Србија и Хрватска ќе бидат зафатени од високи дневни температури, кои ќе достигнуваат и до 40 степени....

Бегалски пинг-понг меѓу Грција и Турција

Повеќе невладини и меѓународни организации регистрираат и собираат „досиеја за сведоштва на мигранти“ што изјавуваат дека биле насилно враќани од страна на грчките погранични...

Голема промена и за Макрон и за Ле Пен

Во Франција, овие парламентарни избори беа доживеани како трет круг на претседателските избори. Да потсетиме, Макрон едноставно го помина првиот круг од претседателските избори,...

Револуционерот што ја разви девизата „ослободувањето на Македонија е дело на...

„Девизата ќе биде ослободувањето на Македонија е дело на самите Македонци. Во систематската борба ќе се пропагира идејата за создавање една независна македонска република....

И лекарите загрижени кој ќе ги лекува

Најавеното пензионирање на голем број вработени сериозно ќе ја погоди Клиничката болница во Битола, која поради наглото заминување на речиси една цела генерација квалитетни...

Првомајското ветување – за наивниот радување

СИНДИКАЛЦИТЕ ПРОДОЛЖУВААТ СО ШТРАЈКОТ, СО ПРОТЕСТИ И СО БЛОКАДИ Со секојдневни изрази на надежи и очекувања дека ќе продолжи социјалниот дијалог, но и со секојдневни...

Расте бројот на баратели на азил

Бројот на луѓе што аплицирале за азил во Европска Унија минатата година, во услови на војна и конфликти низ светот, забележа значителен пораст. Германија...

Новиот стратегиски план на НАТО ги редефинира односите со Кина и...

Како што пишува „Блумберг“, повикувајќи се на добро информирани извори, во новиот документ на НАТО, кој треба да биде поддржан од сите земји-членки, Кина...

Предлозите засега неприфатливи, но преговорите прифатливи

Осврнувајќи се на предметот на разговорите и преговорите, премиерот потсети на неговиот став дека францускиот предлог не е прифатлив во таква форма. Во тој...