Ознака: дефибрилатори

Дроновите со дефибрилатори спасуваат животи

Истражувачите од институтот „Каролинска“ ја истражувале идејата за испраќање дронови опремени со автоматизирани надворешни дефибрилатори на пациенти со срцев удар наместо амбулантни возила и...