Ознака: ЦОСИ

СЗО: Третина од седумгодишните деца во Македонија се со зголемена телесна...

Вкупно 32 отсто од децата на седумгодишна возраст во Северна Македонија се со зголемена телесна тежина, а 15 проценти се дебели, покажуваат најновиот Извештај...