Ознака: AНТАРКТИКОТ

Сеопфатни истражувања и мониторинг во Астронаутско Море, Амундсенско Море, морето Рос,...

Jубилејната четириесетта кинеска експедиција на Антарктикот заврши во средата, со враќањето на поларниот мразокршач „Ксуелонг“ во Кингдао, провинцијата Шандонг. На пристаништето во Кингдао беше...