Ознака: АКТО

Фестивалот АКТО продолжува во септември

Осумнаесеттото издание на фестивалот АКТО се надоврзува на истражувањата од претходните две изданија во 2021 и во 2022 година, кои ја истражуваа темата „Современи...

Почна 17. издание на АКТО

Седумнаесеттото издание на АКТО - фестивал за современи уметности, ќе се одвива во наредните три месеци, под тематиката „Современи (не)демократии: грижата и заедничките простори“,...