Ознака: 76-годишнина

Одбележана 76-годишнината од смртта на Ибе Паликуќа

Претставници од боречката организација од Кичево и Дебар и на општината од родниот град, денес го посетија спомен-обележјето во село Премка, каде пред 76...

Одбележана 76 годишнината од битката кај Кленоец

Денес пред споменикот во село Кленоец, беше одбележана 76-годишнината од крвавата битка во близина на ова село, каде голем број борци и месно население...