Ознака: Јуриј Гагарин

Одблежан Денот на космонаутиката пред споменикот на Јуриј Гагарин во Скопје

Пред споменикот на Јуриј Гагарин во скопската општина Карпош, Амбасадата на Руија во Македонија го одбележа Денот на космонаутиката. Амбасадорот на Русија, Сергеј Баздникин, истакна...

Одбележан денот кога Јуриј Гагарин се вивна во вселената

Делегација на амбасадата на Руската Федерација во Македонија положи свежо цвеќе пред споменикот на Јуриј Гагарин, на истоимената улица, наспроти Министерството за економија, по...

Балони со ликот на Јуриј Гагарин се вивнаа на небото

Балони со ликот на Јуриј Гагарин, во боите на руското знаме, денеска симболично беа пуштени во небото во чест на славниот космонаут, кој пред...

Одбележан денот на Јуриј Гагарин

Делегација на Амбасадата на Руската Федерација во Македонија, вчера, по повод годишнината од летот на Јуриј Гагарин во вселената, положи свежо цвеќе пред неговиот...

Одбележан денот од летот на Јуриј Гагарин во вселената

" order_by="sortorder" order_direction="ASC" returns="included" maximum_entity_count="500"] Делегација на амбасадата на Русија во Македонија положи свежо цвеќе пред споменикот на Јуриј Гагарин, на истоимената улица, наспроти Министерството...

57 години откако човекот летна во вселената

Јуриј Алексеевич Гагарин е советски космонаут, кој на 12 април 1961 за првпат во историјата на човештвото се вивна во вселената и е прв...