Ознака: трансформација

Целосна трансформација на Домот за деца без родители „11 Октомври“ до...

До средината на јануари целосно ќе се трансформира и домот за деца без родители „11 Октомври“ во Скопје, во рамки на процесот за деинституционализација....

Додатокот за трето дете не се укинува, туку се трансформира

Правото на додаток за трето дете не се укинува, туку се трансформира во еднократна исплата за прво, второ и трето дете. Исто така, оние...

Целосна трансформација на Никол Кидман заради улога

Холивудската ѕвезда Никол Кидман се промени до непрепознатливост за улогата на детективка со проблематично минато, во новата драма „Разурнувач“. Филмот премиерно беше прикажан на...