Ознака: трансформација

„Глуво време“ става фокус на сопствената внатрешна трансформација

Проектот „Гумено време“ на Ана Ивановска е поставен во центарот за култура „Ацо Шопов“ во Штип. „Гумено време“ претставува одраз на едно истражување прикажано низ...

Трансформација

Ако некои веруваа дека суштинската дилема на македонската политичка елита се уставните промени, сега (по таканаречената лидерска средба) оваа дилема отпадна, бидејќи се покажа...

Критичката настава ги оспособува младите за општествената трансформација

Концептот на „модел“ е мошне корисен и претставува слика што често се користи или се злоупотребува во научните објаснувања, во образованието, во воспитувањето, во...

(Видео) Мицкоски: Поминавме четири години на внатрепартиска трансформација, повторно сме победничка...

Поминавме четири години како ВМРО-ДПМНЕ на реформи, на трансформација, што беше многу важно. Денеска после четири години, ВМРО-ДПМНЕ повторно е на победнички патеки. ВМРО-ДПМНЕ...

Како дигиталните суперсили ќе го обликуваат светот?

Граѓаните сè почесто ги живеат своите животи во дигиталниот простор кој националните влади не можат целосно да го контролираат, пишува Ијан Бремер за „Форин...

ЕИБ со силна поддршка за зелена и дигитална трансформација

Претседателот на Европската инвестициска банка, Вернер Хојер, изрази силна поддршка за зелена и дигитална трансформација на земјите од Западен Балкан во согласност со Економскиот...

За границите на демократијата во екот на дигиталната трансформација

Процесот на дигиталната трансформација како никогаш досега го менува начинот на кој живееме и функционираме. Интернетот и современите информациско-комуникациски технологии, заедно со апликациите за...

Се бара формула за поголема конкурентност на земјоделскиот сектор

Сегашната структура на земјоделскиот сектор се карактеризира со постоење на голем број субјекти со мали производствени можности што поединечно продуцираат ограничени количества со неусогласен...

Владата влегува во инвестициски циклус за енергетската трансформација

Наша цел е да ја направиме државата една од оние европски земји што од доминантно застапени фосилни енергенти се пренасочија кон енергетски капацитети што...

На седата коса може да ѝ се врати природната боја

Косата кај жените побелува подоцна отколку кај мажите, а Европејците може да се соочат со првите бели влакна скоро 20 години порано од имигрантите...