Ознака: телескопот

Телескопот „Кеплер“ откри планета слична на Јупитер

Телескопот „Кеплер“ на американската вселенска агенција НАСА откри нова планета, иако неговите операции беа прекинати пред четири години. Меѓународен тим астрофизичари со помош на телескопот...

НАСА го реши проблемот со телескопот „Хабл“

Откако американската вселенска агенција НАСА успеа да го реши проблемот, вселенскиот телескоп „Хабл“ конечно „се разбуди“. „Хабл“ повторно е онлајн, по успешната процедура што...