Ознака: „Т’га за југ“

Меморандум за соработка меѓу Здружението „Т’га за југ“ и општина Битола

Градоначалничката на општина Битола, Наташа Петровска и претседателката на Здружението на децата бегалци и нивните потомци од Егејскиот дел на Македонија „Т’га за југ”...

„Т’га за југ“ прозвучи на македонски, албански и на турски јазик

ОУ „Браќа Миладиновци“ во Струга одбележа 45 години постоење Годинава нашите ученици, со помош на своите ментори, освоија многу први места на регионални и на...

На запад нема т`га за југ, туку радост за север

Не знам како не разбирате, не знам како можете да бидете толку глупи да не ви биде јасно дека името ја осиромаши државата, а...

Не умри магаре до зелена трева

„Самиот концепт на објективна вистина исчезнува од светот. Лагите ќе поминат во историја... Најефикасен начин да се уништи еден народ е да се избрише...