Ознака: Тајна

Знае ли воопшто некој за какви уставни измени станува збор?!

Штурите флоскули дека „треба само Бугарите да се вметнат во Уставот“ се бледи, анемични и далеку од прецизни и транспарентни. Така е повторно и...

Како да го забавите стареењето

Истражувањата што би ја откриле тајната на убавото стареење и вечната младост никогаш не престануваат да ја интригираат јавноста, а научниците сѐ почесто препорачуваат...

Тестаментот на принцот Филип ќе остане тајна 90 години

Кога живеете речиси еден век, стекнувате голема збирка - имот. Сепак, никогаш нема да знаеме што поседувал принцот Филип, сопругот на британската кралица, кога...

Стоунхенџ ја откри тајната за отпорноста на временските влијанија

Стоунхенџ, познатата мегалитска структура, беше предмет на истражување на научници, кои велат дека ја откриле тајната на неговата отпорност на временските влијанија. Ова е...

Сателитски снимки открија нуклеарна тајна на Израел

Сателитските фотографии што ги објави агенцијата „Асошиејтед прес“ покажуваат дека на југот од Израел во близината на стариот нуклеарен истражувачки центар „Негевпо“, по повеќе...

Разбирањето на пресингот е најголемата деловна тајна во фудбалот

Претходнава деценија и повеќе пресингот стана пофокусиран, поспецифичен и покоординиран, за што придонесе и напредокот во спортската наука и во физичката подготовка. Играта е...

Пронајден меч од бронзената доба, локацијата се чува како најголема тајна

Три илјади години стар меч, кој датира од бронзената доба, беше пронајден во Чешка, што се смета за големо откритие. Археолозите вршеле ископувања во...

Мари од „Роксет“ со себе ја однесе тајната за хитот „It...

„Времето толку брзо поминува. Не толку одамна минувавме денови и ноќи во мојот мал стан во Халмстад, слушајќи ја музиката што ја сакавме, делејќи...

Општинските ДУП-ови под превезот на тајната

Граѓани забележале дека ДУП-овите се изложуваат најчесто во простории од некој зафрлен објект од општината и дека можат да се видат само во работно...

Приказната за момчиња од пештерата во Тајланд преточена на филм

Помина една година откако младинскиот фудбалски тим со нивниот тренер влезе во туристичката пештера во Тајланд и остана заробен. Беа спасени 18 дена подоцна...