Ознака: Танец

„Танец во фокусот“ во Кинотеката на Македонија

„Танец во фокусот“ беше насловен мултимедиајлниот настан на ансамблот во соработка со Кинотеката на Македонија, организиран во рамките на чествувањето на 75-годишнината од основањето...

Вечерва мултимедиајлен настан „Танец во фокусот“ во Кинотека

Вечерва во Кинотека на Македонија во 19 часот, ќе се одржи мултимедиајлен настан на НУ „Танец“ во соработка со Кинотека организиран во рамките на...

„Танец“ во чест на 100 години од раѓањето на Васка...

Концерт на „Танец“ во чест на Васка Илиева, доајенка на македонската народна песна и една од најпознатите македонски изведувачки на народна музика, се одржа...

Спој на традиција, убавина и идентитет

По концертот „Фолклорно-класична симбиоза“ во НОБ Браво за музичкиот спектакл, браво за прекрасниот музички проект, за „Танец“. Бевме сведоци на музички концерт за паметење, концерт...

„Танец“ и Влатко Стефановски ќе ги отворат годинешните „Есенски музички свечености“

Отворањето на 22. издание на манифестацијата „Есенски музички свечености“ 2021 ќе биде на 5 ноември (петок) со концертот на националниот ансамбл „Танец“ и Влатко...

„Танец“ со жив настап по една година пауза

Со бурни аплаузи и желба за точка повеќе, велешани ги испратија солистите, хорот и оркестарот на ансамблот „Танец“ од сцената на центарот за култура...

Заев: „Танец“ со својата мисија го негува македонското фолклорно творештво

Премиерот Зоран Заев ја посети националната установа „Танец“ и имаше средба со директорот на ансамблот, Мартин Вучиќ, и со дел од вработените по повод...

„Танец“ ќе добие нов дом

По иницијатива од директорот на националната установа „Танец“, Мартин Вучиќ, на 72-та владина седница беше разгледано и одобрено поднесеното барање на институцијата за ново...

„Танец“ добива нов дом

На иницијатива на директорот на Н.У. „Танец“, Мартин Вучиќ, на 72. владина седница одржана на 23 јуни, беше разгледано и одобрено поднесеното барање на...

„Танец“ ќе заигра и туристичко оро

Духовното и материјалното наследство на Македонија ќе се одржува и промовира во земјава и во странство преку соработка меѓу Агенцијата за промоција и поддршка...