Ознака: сообраќаен метеж

Повеќе од 800 километри сообраќаен метеж во Франција

Зголемениот сообраќај поради годишните одмори денеска во Франција доведе до голем метеж, особено на патиштата кои водат кон Медитеранот и Атлантскиот Океан, каде се...

Скопјани го напуштаат главниот град

На излезот на Скопје, од Ѓорче Петров кон автопатот за Тетово, во попладневните часови може да се забележи метеж во сообраќајот и колона возила...

Колони возила се упатија кон Охрид, градот е полн со туристи

Колони возила од утрово се упатуваат кон Охрид, а поради метежите се движат бавно, додека сообраќајот на моменти е во целосен застој. Колапсот на градот...

Kружни текови за намалување на сообраќајниот метеж?

Експертите за сообраќајна проблематика немаат единствено мислење дали на Скопје му требаат повеќе улични кружни текови или да се бараат други алтернативи. Мадрид има...

Реконструкциите на булеварите создаваат голем сообраќаен метеж

Реконструкцијата на мостот Гоце Делчев што се случува деновиве создава големи сообраќајни метежи особено во активниот дел од денот. Топлото време и бавниот проток...

Не си заглавен во сообраќај, ти си сообраќај

Иницијативата „На точак“ која интензивно се бори за подобри услови за сите кои возат велосипед, започна акција за создавање притисок врз градските власти, МВР...

Колони возила на Јадранска магистрала – до кога?

Граѓаните секојдневно заглавени во сообраќаен метеж На Jадранската магистрала возачите се секојдневно заглавени во автомобилите, бидејќи два месеца на улицата Никола Карев, близу булеварот Словенија,...

На Скопје му се потребни повеќе пешачки зони

Многумина, па и еколозите, мислат дека сообраќајниот метеж може да се растовари со создавањето таканаречени пешачки зони, барем во централното градско подрачје и онаму...