Ознака: СВР-Битола

Бараа сертификати, пронајдоа дрога

Во акцијата на полициски службеници од Битола, синоќа пронајдоа дрога во угостителски објект, а во друг угостителски објект во координација со овластени лица од други...

Седумнаесет санкционирани возила што вршат јавен превоз на територија на СВР...

Денеска во временскиот период од 8:00 до 14:00 часот на подрачјето на СВР Битола била спроведена регионална акциска контрола на возила со кои се...

СВР Битола со апел до битолчани да бидат претпазливи кога се...

Со настапувањето на значително повисоките температури, покрајдругото се зголемуваат и потенцијалните опасности за настанување пожари и во Пелагонискиот регион. Ова, дотолку повеќе што на...

Нелегална сеча на дрва во Националниот парк Пелистер

Вчера во 09.45 часот во СВР Битола, чувар во Националниот парк „Пелистер“ пријавил дека на стариот пат Ресен-Битола, на место викано „Вртешка“, пронашол повеќе...

Во Прилеп 90 лица во изолација 

Според СВР Битола во моментов 90 лица во Прилеп се во домашна изолација и под полициски надзор.   Овие граѓани претходно биле во странство и според...

СВР Битола: Доставено официјално барање за случајот со самоповредување ученици

Секторот за внатрешни работи – Битола информира дека денеска од страна на директорот на ОУ „Коле Канински“ од Битола е доставено официјално барање за...

Санкции за возачи кои не почитувале законски прописи

Полициски службеници во СВР Битола кај 16 возачи откриле присуство на алкохол и ги исклучиле од сообраќај, при контрола за брзина, зимска опрема, управување...

Малолетници откриени од полицијата во објекти по дозволеното време

Во контролирани пет објекти во Прилеп се приведени 14 малолетни лица кои биле присутни во угостителски објекти по дозволеното време, а кај еден малолетник...