Ознака: РАНГ-ЛИСТА

Карлсен и Хоу и понатаму неприкосновени на врвот

На македонските листи и за март водечки се Георгиев и Секуловска. Претендентите за титулата светски првак, кои овој месец ќе играат меѓусебен меч, Непомнијашчи...

Тинејџерите напредуваат кон врвот

Индијците Еригаиси и Гукеш и Узбекистанецот Абдусаторов се тројцата млади шахисти што ја минаа границата од 2.700 рејтинг-поени ШАХ - РАНГ-ЛИСТА НА ФИДЕ ЗА СЕПТЕМВРИ Неодамнешната...

Тригодишното владеење на Белгија во знакот на бројот три

ФУДБАЛ - ФИФА ЗА ГОДИШНАТА РАНГ-ЛИСТА Белгија во моментов три години и три месеци е непрекинато на врвот, меѓу репрезентациите што поминале најмногу време на...