Ознака: размислување

Катастрофичното размислување е опасно

Овој начин на размислување може да биде поттикнат од информациите што ги следат глобалните случувања, како што се воениот конфликт во Украина и пренагласените...

Економските штети од ограниченото размислување

Оваа година започна во услови на широко распространета потиштеност во врска со пандемијата на ковид-19 и светската економија, која се соочува со тешкотии, како...

Интуиција наспроти рационално размислување

Кога треба да донесеме одлука, дали е навистина мудро да се потпреме на интуицијата наместо рационално да ги анализирате сите опции? „Зависи“, вели Питер...

Дизајнот од нула отпад е нов начин на размислување

Во организација на „Моден викенд Скопје“ и на Македонското модно здружение вчера, во „Астибо фешн груп“, во Штип се одржа модниот перформанс наречен „Састејнбл...