Ознака: Радожда

Забранета водата за пиење во струшкa Радожда поради немање хлор

Поради дефект водата во село Радожда не е за пиење, соопшти јавното претпријатие „Водовод и канализација“ - Струга. Центарот за јавно здравје Охрид, според директорот...

Црквата „Свети Никола“ во селото Радожда

Според проф. д-р Сашо Цветковски од истражувачкиот центар за културно наследство „Цветан Грозданов“, на иконостасот има престолни икони што ce идентификуваат во втората половина...

ХОТАМ: Потребна е урбанизација на охридско-струшкото крајбрежје

Помалку од десет отсто од охридско-струшкото крајбрежје, на потегот од Радожда до Свети Наум, е урбанистички организирано, информира претседателот на Хотелско-туристичката асоцијација на Македонија...