Ознака: признанија

„Алкалоид“ со две признанија за придонес во безбедноста и здравјето на...

Грижата за вработените и постојаното унапредување на условите за работа, како клучни стратегиски цели на „Алкалоид“, се препознаени и афирмирани и од стручните здруженија...

„Алкалоид“ со две признанија за придонес во безбедноста и здравјето на...

Грижата за вработените и постојаното унапредување на условите за работа, како клучни стратешки цели на „Алкалоид“, се препознаени и афирмирани и од стручните здруженија...

„Арс ламина“ додели признанија за најдобрите

Издавачката куќа „Арс ламина“, на својот годинашен настан што традиционално го одржува секоја година за своите вработени, автори и соработници, ги прогласи најдобрите во...

Признанијата на најдобриот пожарникар, полицаец и крводарител на Скопје

Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска свечено им ги додели традиционалните награди и признанија на најдобриот пожарникар, полицаец и крводарител на Скопје за 2023...

Второодделенци од ООУ „Лазо Трповски“ со признанија од Њујорк, САД

Вие ни јавувате По повод 20 Ноември, Светскиот ден на детето, установен од УНИЦЕФ, дванаесет второодделенци од ООУ „Лазо Трповски“ во Скопје - Магдалена Ќурчинска,...

Детето со бисер грло Ајдин Османовиќ пееше во Крива Паланка

Таленти На свечената академија што се одржа во Крива Паланка по повод 24 Мај - Денот на сесловенските просветители Св. Кирил и Методиј и Св....

Признанија за аниматорката Тонкица Митровска и композиторот Љупчо Константинов

Кинотеката, традиционално по повод својот „роденден“ на 29 април, секоја година им го доделува признанието „златен објектив“ на филмски работници, кои преку својот професионален...

Признанија за првите луѓе на Меѓународниот семинар за македонски јазик, литература...

Денот на македонскиот јазик - 5 Мај, Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје (УКИМ) го посвети на Меѓународниот семинар за македонски јазик, литература...

Признанија за Ивана и Нина од ликовното студио „Свети Кирил...

Неодамна беа објавени резултатите од светското детско ликовно биенале „Канагава“, кое се одржува во Јапонија, во реализација на Министерството за надворешни работи на оваа...

Доделени признанијата „Успешни млади“, меѓу нив и малиот генијалец Македон иако...

Седуммина млади кои постигнале извонредни резултати во 2021 година денеска го добија признанието „Успешни млади“ што го доделува претседателот на Македонија како поттик на...