Ознака: преработена храна

Преработена храна што може да ја јадете почесто

Повеќето преработени намирници имаат лоша репутација, но има и такви што можете да ги јадете секој ден без страв од дигестивни проблеми. Понекогаш може...

Преработената храна виновна за бројни здравствени проблеми

Консумирањето на големи количества процесирана храна, како што се колбасите, сладоледот и пицата го зголемуваат ризикот за рана смрт до 60 отсто, според нова...