Ознака: постигнување

Преобликување на енергетската стратегија на Европа

Геополитичкиот пресврт предизвикан од руско-украинскиот воен конфликт ја преобликува енергетската стратегија на Европа. Планот на ЕУ е вреден речиси 300 милијарди евра. Според Брисел,...

Сѐ помали шансите за постигнување трговски договор меѓу САД и Кина

Шансите за постигнување трговски договор меѓу САД и Кина дополнително се намалија откако двете суперсили од 1 септември воведоа нови царински давачки на своите...