Ознака: порасна

Лимитот за пазарење во кеш порасна на 3.000 евра

Во предновогодишните работни денови, пратениците направија нова измена на Законот за спречување перење пари, при што лимитот за пазарење во готовина повторно е зголемен...

Глобалниот долг драстично порасна

По десетгодишното задолжување предизвикано од достапноста на кредити со пониски камати по финансиската криза во 2008 година, долгот на пазарите во развој се зголеми...