Ознака: политичка култура

Гледањето „преку нишан“ се трансформира во гледање „очи в очи“

Потребата за национална и политичка обединетост најсериозно се наметнува за Македонија, очигледно и во агендите на нашите највисоки политичко- партиски лидери. Веројатно, за да...

Вело-културата станува дел од македонската политичка култура

Велосипедот како симбол на прогресот на функционерскиот начин на размислување Забележлива е промената на навиката кај граѓаните сѐ почесто до своето работно место да одат...