Ознака: подготвени

Сме или не сме подготвени за Унијата

Кој смета дека Македонија е подготвена за ЕУ, а кој е сомничав за ефикасноста на внатрешно спроведуваните реформи? Кој тврди дека во најдолгиот период...

Училиштата подготвени за новата учебна година

ОХРИД Градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески, неодамна беше на увид на дел од градежните активности и инвестициите што Општина Охрид ги реализира за да обезбеди...

Градинките подготвени за работа, слободни 4.445 места

Ако во една градинка е исполнет капацитетот, детето може да биде згрижено во друга градинка каде што има слободно место, но само во рамките...

Подготвени ли сме за ресоцијализација на џихадистите

Проектот за ресоцијализација би подразбирал, секако, рехабилтација и ресоцијализација, и тоа уште од самото влегување во затворските установи, како прв чекор за подготовка за...

Карате-надежите подготвени за медал(и) на СП

Македонските каратисти што ќе настапат на 11. Светско првенство (СП) за кадети, јуниори и постари јуниори (до 21 год.), кое ќе се одржи од...