Ознака: поглед

Секаде каде што живеам собата ми е со поглед на Македонија

Во периодот кога пишувам толку многу ми е интересно што не се сеќавам на приватниот дел од животот во тој еден месец. Не ми...

Панорамски поглед открива повеќе од три милијарди ѕвезди

Камерата за темна енергија (ДЕкам), инструмент поставен на телескопот „Виктор Бланко“ во американската опсерваторија „Серо Тололо“, произведе импресивна галактички панорама, која ја објави „Харвард“. Панорамата...

Поглед свртен навнатре (2)

Само два текста во книгата би можеле да се означат како раскази – „Мебиусовата лента“ и „Хемиска свадба“. Другите куси прозни форми, сублимните естетски...

„Комерсант“: Белград го коригира погледот за НАТО-бомбардирањето

Првпат по бомбардирањето на Југославија во 1999 година, највисокото раководство на Србија го коригира својот поглед кон настаните од пред 20 години, оценува московскиот...