Ознака: Пензионерите

Каде се трошат средствата на пензионерите од членарината

Денеска го презентираме третиот текст на претседателката на Сојузот на здруженија на пензионери на Македонија (СЗПМ), Станка Трајкова, во кој таа прави опширна анализа...

При усогласувањето на пензиите со трошоците за живот и со просечната...

Останува отворено прашањето дали тој процент на пораст (кој се добива од просечната плата и од стапката на инфлација) ја отсликува реалната куповна моќ...

Испорачани барања за покачување на пензијата

Пензионерите на протест Покачување на минималната пензија со минималната плата и линеарно зголемување на сите пензии побараа пензионерите на вчерашниот протест во Скопје. Изминатата недела...

Списоците се полнат, пензионерите чекаат повик

Голем е интересот кај пензионерите за вакцинација против ковид-19. Во пензионерските домови пријавувањето оди на два начина, или преку матичните лекари или се подготвуваат...

Мобилни тимови за помош на пензионерите

Секојдневието низ призма на најранливата категорија граѓани На кој начин и како пензионерите го пребродуваат секојдневието, поврзано со вонредната состојба за справувањето на земјата со...

Србија: Пензионерите пазареа рано наутро

Пензионерите и граѓаните постари од 65 години вчера можеа да пазарат во супермаркетите во сите делови на земјата во периодот од четири до седум...