Ознака: паркинг

Бесплатни паркиралишта утре во Скопје по повод Денот на независноста

Јавните паркиралишта Народен фронт, АМСМ, Дом на печат, ЗОИЛ, Тутунски комбинат и „8 Септември“ утре, на Денот на независноста, ќе бидат слободни за паркирање,...

Електрични тротинети „бин бин“ за вандалски „вин вин“

На надлежните воопшто нема да им биде исплатливо да ја намират сметката за сервисирање на електричните тротинети, бидејќи претежно се користат од малолетни деца,...

Центар се бори против узурпаторите, Аеродром отвора нови паркиралишта

Паркинг-просторот е една од најболните теми во главниот град. Тоа е така затоа што урбанизацијата што му се случува на Скопје е обратнопропорционална со...

Казната за погрешно паркирање на ПОЦ поскапува за илјада денари

Казната на пајак-службата на „Паркинзи Општина Центар“ од утре ќе поскапи за илјада денари, информираа од ПОЦ. - Поскапени се горивото, сервисот и деловите за...

ЈП „Градски паркинг“ – Скопје продолжува со редовните акции на...

ЈП „Градски паркинг“ – Скопје, во соработка со ЈП „Паркови и зеленило“, информираа дека излегле на терен во затворениот паркинг „Нова Македонија“. Според ЈП...

Иницијативата за велопаркинг  да не остане само маркетинг

Општина Центар ги задолжува инвеститорите што поднесуваат барање во согласност со Законот за градење да обезбедат паркинзи за велосипеди секаде каде што има простор...

Паркинг-место ќе се наоѓа почесто

Како засебна, но и како општина доста атрактивна за сите жители на Скопје, во Општина Аеродром паркинг-просторот е горлив проблем и за нејзините жители....

Се намалува цената за паркирање во Скопје

Управниот одбор на јавното претпријатие „Градски паркинг“ – Скопје, денес донесе одлука за намалување на цената за паркирање во Скопје од 1 март. - Со...

ПОЦ: Бесплатен паркинг во Центар за време на празниците

Отворените и затворените паркиралишта со кои стопанисува јавното претпријатие „Паркинзи на Општина Центар“ денеска ќе работат до 15 часот, катната гаража до 17 часот,...

Кој ги препознава овие слики?

Во контејнер, поставен на паркинг во Германија, неодамна едно лице случајно пронашло две многу вредни масла на платно, стари 350 години. - Сликите се пронајдени...