Ознака: Пандорина кутија

Таравари: Неизгласувањето на уставните измени, ќе ја отвори пандорината кутија

Ако не се случат уставните промени, ќе се отворат многу проблеми коишто можеби ќе отворат нови прашања кои политичките партии ги немаат кажано, смета...

Кога позитивната дискриминација станува негативна

Чудно е што во нашата јавност малку внимание се посветува на она што се случува во седиштето на Империјата под чија закрила сме ставени....

Трамп ја отвори Пандорината кутија на Блискиот Исток

Американската ликвидација на генералот Сулејмани ќе означи целосен пресврт во односите меѓу САД и Иран, и за долго време ќе оневозможи какви било корисни...

Јас, градот и Пандора

Како знаеш дека Скопје е празно ко Пандорина кутија? Па, влегуваш во лифт и не го наоѓаш внатре ѓубрето од комшиите. Поминуваш под зграда...

Територијалната размена меѓу Србија и Косово ќе ја отвори Пандорината кутија

Изгледа дека повеќе не важи цврстиот општоприфатен принцип на Западот по секоја цена да се избегне прецртувањето на границите по етничките линии. Претседателите на...