Ознака: отпадот

Кој треба да го чисти отпадот на Месечината?

Со слетувањето на Индија на Месечината и другите неодамнешни обиди, постои ризик да се создадат поголеми количества вселенски отпад, предупредува Рејчел Дуроуз од „Вокс“ Се...

Селекцијата е лекција што ја учат прилепчани

Прилеп - чекор напред во третманот на отпадот Сите предложени фази за надградба на системот за управување со отпад во општината Прилеп се усвојуваат со...

Компаниите не знаат што со отпадот, чекаат закони

Асоцијацијата за посебни текови на отпад при Стопанската комора на Северна Македонија бара што побрзо донесување на законите за управување со отпад, со пакувања...

Каде завршува отпадот од ЕУ

Европската Унија (ЕУ) извезе 32,7 милиони тони отпад во 2020 година, според „Евростат“, што претставува зголемување од 75 отсто од 2004 година. Турција е...

Епидемија на отпадот

Надреалност, по малку слична на онаа од филмот „Дискретниот шарм на буржоазијата“ на Луис Буњуел од 1972 година, во македонска верзија од 2020 година што...