Ознака: откажан

Политиката се замеша и во спортот, Бугарите не сакаат да се...

Навивачите на Пирин од Благоевград побараа од раководството на клубот да го откаже пријателскиот натпревар против Скопје, и барањето им е прифатено. Навивачите на Пирин...

Koронавирусот го одложи планинарскиот марш во чест на Димитар Илиевски –...

Пред точно 32 години, на 10 мај 1989 година, познатиот битолски и македонски планинар и алпинист Димитар Илиевски – Мурато го освои највисокиот врв...

„Ег­зит 2020“, се­пак, не­ма да се одр­жи

Ор­га­ни­за­то­ри­те на фе­сти­ва­лот „Ег­зит“, на офи­ци­јал­на­та стра­ни­ца на Фејс­бук, об­ја­ви­ја де­ка, се­пак, не­ма да има свир­ки во август на Пе­тро­ва­ра­дин­ска­та твр­ди­на во Но­ви Сад. -...

Откажан е најголемиот маратон во светот

Додека од една страна поединечни спортови и лиги се враќаат во нормала по пандемијата на коронавирусот, на друга страна се откажуваат големи спортски натпреварувања. Најголемиот...

Поради коронавирусот, откажан Саемот на книги во Лондон

Лондонскиот саем на книги, еден од најголемите книжевни фестивали во Европа, е откажан поради ширење на коронавирусот - Безволно одлучивме сепак да го откажеме годинешниот...

Откажан карневалот „Прочка 2020“

Жал ми е ова што се случи, што го откажуваме карневалот Прочка, иако бевме целосно подготвени за неговото одржување. Заштитата на граѓаните сепак ни...

Ништо од збратимувањето на Битола со градот Конак од Турција

Денеска во Битола, во рамките на четвртоноемвриските празнувања требаше да се потпише Повелбата за збратимување на Битола со градот Конак од Измир, Турција. Но...

Откажувањето на „Вестивил“ поради можна измама и слаба безбедност ги разочара...

Музичкиот фестивал „Вестивил“ во Белгија со раперката Карди Би како главна ѕвезда, беше нагло откажан пред да започне поради загриженост за безбедноста и истрага...