Ознака: организам

Анимирање на сврзувачкото ткиво во македонскиот организам

Академик Љупчо Коцарев испрати силна порака за обединување од манифестацијата „Заедно за Македонија“ во Вилмерген, Швајцарија. Претседателот на Македонската академија на науките и уметностите...

Вивисекција на живиот македонски организам

Најновиот пропуст за време на прославата за Илинден во Крушево кога од песната „Во борба, во борба“ беше изоставена строфата во која се спомнува...

Освежување или истоштување за човечкиот организам

Енергетскиот пијалок и кај возрасните и кај децата може до таа мера да ја стимулира работата на срцето, што тоа почнува да работи со забрзан...

Коензим ку 10 – есенцијален елемент за целиот организам

Неговиот недостиг доведува до нарушувања на енергетската рамнотежа и од разни функционални нарушувања. Нашето тело произведува коензим ку 10 и максимална концентрација се достигнува...

Новооткриениот организам блоб нема мозок, но способен е да учи

Зоолошката градина во Париз претстави нов таинствен организам наречен блоб, жолтеникаво едноклеточно живо суштество што личи на габа, но се однесува како животно. Овој...

Пробиотици – со правилна примена може да донесат богатство од позитивни...

Во последниве дваесетина години се случува буквално револуција во примената на разновидни пробиотски комбинации во прехранбените производи, додатоците во исхраната и лековите, а подрачјата...