Ознака: Оливер Деркоски

Дијаспората незаинтересирана за гласање, партиите уште помалку за неа

Според Ана Дукоска, глобална координаторка на движењето „Ние сме Македонија“ од САД, трендот на опаѓање на заинтересираноста на иселениците за изборите не е новина...

На нероден Петко, капа му кројат

Изминатиот период во политичките кругови големо внимание му се посветуваше на прашањето за цензусот со сите негови подваријанти. Па, така, се јавија толкувања дека...

Деркоски: Ако нема цензус во вториот круг веднаш се распишуваат нови...

Ако нема излезност во вториот круг од 40 проценти, не е исполнет условот за успешни избори. Во тој случај веднаш се распишуваат нови избори,...