Ознака: одмор

Еден ден на одмор во Црна Гора чини од 70 до...

Собирајќи ги минималните дневни трошоци на едно четиричлено семејство, на одмор на црногорското приморје - за сите три оброци, сладоледи, две кафиња, лежалки, чадор,...

Работи што ги правите во текот на денот, а ве држат...

Многумина се обидуваат да практикуваат добра хигиена на спиењето со тоа што ја одржуваат просторијата што е можно потемна, ладна и тивка и следат...

Апарати за домаќинство што задолжително треба да ги исклучите пред да...

Некои апарати за домаќинство, иако се исклучени, сепак трошат струја, а некои може да предизвикаат дефекти. Апаратите што треба да се исклучат се модеми, конзоли...

Најскапите и најевтините дестинации за одмор во светот

Одморот најчесто значи лежење на плажа, сончање, истражување нови култури и места на светското наследство... Така, едно од главните прашања е - каде треба...

ФИФА ќе спроведе задолжителен период за одмор за играчите

Предложените мерки вклучуваат одмор за играчите, минимум 72 часа помеѓу два натпревара таму каде што е можно, и еден задолжителен ден за одмор неделно ФУДБАЛ Советот...

На одмор

Низ страниците на литературата за деца на писателката Јадранка Клисарова „На одмор, на одмор, во нашиот рај... на учењето му дојде крај“, се слушаше весела...

Анкета: Колку пари издвоивте за летување?

Колкав е вашиот буџет за летниот одмор, просечно, по човек или член на семејството, и што влијае на неговата висина? Споделете со одговор на анонимната...

Колкав буџет за одмор одвојуваат граѓаните од развиените земји

На северната хемисфера во полн ек е летната сезона. По две лета, со намалено патување поради пандемијата на ковид-19, оваа година се очекува значително...

Предвидени ваучери за одмор на вработени со ниски примања

Со ребалансот на буџетот предвидени се 15 милиони денари за доделување ваучери за вработени со ниски примања за одмор во домашните туристички капацитети, информира...

Од 1 јануари недела ќе биде ден за одмор

Законското решение кое предвидува недела да биде ден на неделен одмор ќе почне да се применува од 1 јануари наредната година. Ова со заеднички...