Ознака: нуклеарен арсенал

Лојд Остин тврди дека Русија го проширува и модернизира својот нуклеарен...

Русија го проширува и модернизира својот нуклеарен арсенал, изјави американскиот секретар за одбрана Лојд Остин. Тој ја коментираше темата за нуклеарниот арсенал на Русија на церемонијата на...

Кина го зголемува нуклеарниот арсенал, предупредува Пентагон

Пентагон ја ревидираше својата проценка за плановите на Кина да го зголеми својот арсенал на нуклеарно оружје во наредните години, наведувајќи дека Пекинг би...

Дали американскиот нуклеарен арсенал е посилен од рускиот или обратно?

Анализа на експерти од САД Според статистичките податоци, бројот на нуклеарни боеви глави од времето на Студената војна е значително намален. Меѓутоа, по излегувањето на...