Ознака: Никола Кузелов

Имаме недостиг од жанровски филмови и публиката го чувствува тоа

Никола Кузелов, актер и сценарист „Те дуа, жими мене“ е долгометражна комедија во режија на Марјан Гавриловски, а по сценарио на Никола Кузелов. Филмот зборува...

Македонскиот „Јавачи на коњи“ награден во Америка

Филмот „Јавачи на коњи“, социјална драма по сценарио на Никола Кузелов и во режија на Марјан Гавриловски, доби награда за најдобар филм на филмскиот...