Ознака: несакани ефекти

Несаканите ефекти од вакцинацијата ќе можат да се пријавуваат електронски

Министерството за здравство воведе модул преку кој електронски ќе можат да се пријават несаканите ефекти од вакцинацијата, информираше денеска Жаклина Чагороска од Националниот електронски систем...

ЕМА објави нови податоци за ретки несакани ефекти од две вакцини

Европската агенција за лекови препорача новите, ретки несакани ефекти да бидат вклучени во упатствата за употреба на вакцините за Ковид-19 од компаниите „Астразенека“ и...

Вакцината на „Астразенека“ со највеќе несакани ефекти

Австриската федерална служба за здравствена безбедност објави дека повеќето несакани ефекти на вакцините достапни во таа земја се предизвикани од вакцините на „Астразенека“. Оваа...

СЗО: Останува на државите да ги испитаат несаканите ефекти на вакцините

Сите потенцијални несакани ефекти на вакцините против коронавирус се во надлежност на здравствените власти на земјите што користат вакцини, соопшти портпаролката на Светската здравствена...