Ознака: Морето

Алармантен глобален пораст на температурата на површината на морето

Светските океани секојдневно уриваат температурни рекорди во изминатата година, според анализата на најновите податоци од службата за климатски промени „Коперник“ на ЕУ. Гасовите од климатските...

„Катедралата“ што можете да ја посетите двапати на ден додека...

Ако вашето патување некогаш ве однесе до Галиција, Шпанија, не пропуштајте го бесплатното патување до Плаја де лас Катедралес. Станува збор за карпеста градба...

Порастот на нивото на морето ќе ја чини Европа 872 милијарди...

Зголемувањето на нивото на морето поради климатските промени ќе ја чини Европа до 872 милијарди евра до 2100 година, а за најзагрозени се сметаат...

Рекордно топење на глечерите и зголемување на нивото на...

Предупредување на ОН Глечерите се топат со неверојатна брзина и ништо не може да го спречи тоа, а глобалното ниво на морињата се зголемува повеќе...

Морето, исцелител

„Само случајностите во животот ме доведоа до овде... сепак ја зачував искрената страст кон него. Морето можеби не може да ги измие приморските ридови...