Ознака: „Моден викенд Скопје“

Oбединети балкански дизајнери на шоурум со триесет европски брендови

Познатото домашно име Драган Христов – LUDUS, заедно со Марија Кулусиќ од Хрватска и Марко Фехер од Босна и Херцеговина, во текот на наредните...

„Моден викенд Скопје“ повторно ја акцентира свесната мода

Реномирани дизајнери, како и нови иновативни таленти од нашата земја и странство, ќе се претстават во рамките на тридневниот изложбен салон „Свесна мода“, од...

Дигитално издание на 21-от „Моден викенд – Скопје“

Најголемиот моден настан во градот, под слоганот „Фешн вик Скопје гоус вирал“, ја почнува третата декада oд постоењето во едно сосема поинакво руво, следејќи...

„Моден викенд Скопје“ десет години го диктира скопскиот моден ритам

Првите два дена од дваесеттата сезона на „Моден викенд Скопје“, покажаа на најдобар начин дека оваа модна манифестација на креативен начин веќе десет години...

Затворена првата декада, Моден викенд Скопје подготвен за својата втора деценија

Моден викенд Скопје и официјално ја заокружи својата прва декада на постоење, никогаш не откажувајќи се од почетната идеја - да го активира креативниот...

Еколошка визија на модата за почеток на дваесеттиот Моден викенд Скопје

Со новата зимска колеција „REM“ на дизајнерката Ирина Тошева, во која таа ги истражува ликовното творештво и надреализмот како појдовна инспирација, во петокот вечерта...

Јубилејниот 20-ти „Моден викенд“ со познати имиња, но и со нови...

Под слоганот „Десет години заедно - приказната продолжува“, „Моден викенд - Скопје“ ќе навлезе во втората декада од своето постоење. Честа да го отвори...

„Моден викенд Скопје“ ќе обедини 36 регионални и дизајнери од Европа

„Моден викенд Скопје“, кој е дел од интернационалното здружение што го реализира проектот „Обединета мода“, објавува отворен повик за сите домашни и регионални дизајнери,...

Колекција на Лидија Георгиева го отвори „Моден викенд Скопје“

Со својата нова колекција, модната дизајнерка Лидија Георгиева сосема свесно ги релативизира стандардните конвенции на стилот, па дури и на СИ-системот на мерки, создавајќи...

И модата е дел од екосистемот

Модната индустрија е втора економска гранка во светот и еден од главните виновници за загрозувањето на животната средина „Моден викенд Скопје“ објавува отворен повик „Модата...